Nu live: de metamorfose van Apotheek.nl

8 november 2020

De publiekswebsite Apotheek.nl heeft op maandag 9 november een grondige metamorfose ondergaan. Met een nieuwe vormgeving, een verbeterde indeling van de content en een aangepaste rubriek ‘bijwerkingen’ wil het team achter Nederlands’ beste medicijnwebsite de online ervaring van de bezoekers verder optimaliseren.

‘Apotheek.nl is het online visitekaartje namens de gehele beroepsgroep’, aldus Nike Everaarts-de Gruyter, apotheker en coördinator patiënteninformatie bij de KNMP. ‘Gegarandeerd betrouwbare inhoudelijke informatie, visueel aantrekkelijk vormgegeven, toegespitst op een zeer gedifferentieerd bezoekersprofiel: via Apotheek.nl maken alle apothekers van Nederland zich als medicatiespecialist op de best mogelijke manier online zichtbaar’.

Bekijk het vernieuwde Apotheek.nl

Een greep uit de doorgevoerde aanpassingen op Apotheek.nl.

 • Een nieuwe vormgeving
  De nieuwe vormgeving van Apotheek.nl is gebaseerd op de lay-out van de ‘Trotscampagne’ die in 2018 plaatsvond.
 • Beter zichtbaar door aanpasbaar contrast
  Apotheek.nl biedt toegankelijke geneesmiddelinformatie voor iedereen. En dus ook voor geneesmiddelgebruikers waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij een website goed kunnen zien. Speciaal voor deze doelgroep is een ‘contrastfunctie’ aan de site toegevoegd. Kleuren worden hierdoor donkerder, en letters beter leesbaar.
 • Een verbetering van de rubriek ‘bijwerkingen’
  Om de rubriek ‘bijwerkingen’ overzichtelijker weer te geven, zijn aan de 100 meest bezochte medicijnteksten (meer pagina’s volgen in een latere fase) in- en uitklapmogelijkheden toegevoegd. Met daarbij iedere bijwerking zo kort mogelijk benoemd, maar met de belangrijkste informatie al zichtbaar. Wil de bezoeker meer weten over een bijwerking? Dan kan dat door de betreffende bijwerking verder uit te klappen.
 • Nieuwe content ‘Zorg van de apotheker’
  Apotheek.nl biedt naast geneesmiddelinformatie ook volop andere relevante content, bijvoorbeeld over: medicijnprijzen en vergoedingen; hoe oogdruppels te gebruiken; medicijngebruik bij kinderen; valongelukken door medicijnen; bijwerkingen; medicijnen in het verkeer; medicijnen tijdens Ramadan; de morning-afterpil, en meer. De structuur en de weergave van deze en andere zogenoemde themapagina’s is verbeterd. Apothekers en hun teams kunnen de patiënt bij themagerelateerde vragen in de apotheek attenderen op de informatie op Apotheek.nl.
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering