KNMP onderzoekt paracetamol

16 juli 2020

Het Laboratorium voor Nederlandse Apothekers (LNA) van de KNMP gaat onderzoek doen naar paracetamol. Dit gebeurt na diverse mediaberichten, waarin een bepaald productieproces van paracetamol wordt gerelateerd aan de aanwezigheid van een kankerverwekkende stof.

KNMP-voorzitter Aris Prins: ‘Apothekers krijgen aan de balie vragen van het publiek en hebben ook contact met ons als beroepsorganisatie gezocht. Vandaar dit eigen onderzoek, ingegeven door onze eigen nieuwsgierigheid. We zijn wetenschappelijk opgeleid en het past ons om vanuit het perspectief van de medicatiespecialist onderzoek te doen.’ Prins verwacht niet op een hele korte termijn een uitslag. ‘Dit gaat wel een paar maanden duren. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid.’

Het gebruik van paracetamol staat voor de patiënt nu niet ter discussie. Dit stelde het CBG eerder naar aanleiding van berichten van NRC en Zembla.

Lees het artikel in NRC Handelsblad Luister naar BNR Nieuwsradio Luister naar NPO Radio 1 Kijk naar het NOS Journaal (vanaf minuut 10:33) 
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg