KNMP lanceert nieuwe video’s met neussprayinstructies op Apotheek.nl

10 januari 2020

De KNMP heeft op de publiekswebsite Apotheek.nl 2 nieuwe video’s met neussprayinstructies gelanceerd; een voor de reguliere corticosteroïd neusspray en voor de Avamys corticosteroïd neusspray. De filmpjes zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Turks en Arabisch en moeten juist gebruik van neussprays onder patiënten bevorderen.

Onjuist gebruik van neussprays kan vervelende bijwerkingen geven, zoals neusbloedingen. Bovendien zorgen de verschillende bijsluiters van de diverse neussprays voor onduidelijkheid bij zorgverleners en patiënten. Dit onderstreept het belang van eenduidige instructies.

De video’s zijn toegevoegd aan de betreffende medicijnteksten op Apotheek.nl. Bovendien staan ze in het overzicht met alle instructievideo’s, zoals inhaleren en insuline spuiten. Apothekersassistenten kunnen de video’s samen bekijken met de patiënt in de apotheek, of ze kunnen de patiënt op de filmpjes attenderen.

Bekijk de neussprayinstructies

Publieksmateriaal Apotheek.nl

Patiënten wijze op Apotheek.nl?

Meer weten

Samenwerking KNMP en LAN

De KNMP en de LAN werken al jaren samen in de ontwikkeling van inhalatieprotocollen en instructievideo’s die juist gebruik van inhalatoren bevorderen. De neussprayinstructies zijn gebaseerd op protocollen die de Long Alliantie Nederland (LAN), het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en de KNMP onlangs in samenwerking met elkaar hebben ontwikkeld.

 

 

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering KNMP