KNMP: geen discussie over veiligheid paracetamol

27 augustus 2020

Persbericht | De veiligheid van het gebruik van paracetamol staat voor de KNMP niet ter discussie. Dit blijkt na onderzoek door het Laboratorium der Nederlandse Apothekers (LNA) van 19 verschillende merken paracetamol 500 mg tabletten die zijn onderzocht op PCA. De detectiegrens van de gehanteerde bepalingsmethode in aanmerking genomen, is aangetoond dat geen van de onderzochte merken PCA bevatte.

Voorzitter Aris Prins van de KNMP: ,,Het onderzoek bevestigt onze eerdere uitspraken over het veilig gebruik van dit geneesmiddel. De mensen kunnen paracetamol gewoon blijven innemen. Voor de productie van paracetamol gelden zuiverheidslimieten, zoals deze voor alle geneesmiddelen aan de orde zijn. Uit ons onderzoek blijkt dat het geteste materiaal in alle gevallen ruimschoots, met liefst minimaal een factor twintig, binnen de limiet is gebleven.”

Lees het onderzoek van de KNMP Naar het bericht van het CBG Lees de beantwoording Kamervragen over PCA in paracetamol Luister naar KNMP-voorzitter Aris Prins op Radio 1 (10.30-11.30 uur) Bekijk het artikel op NRC.nl
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg