Jong Talent Aanmoedigingsprijzen voor vier farmaciestudenten

3 december 2020

KNMP-bestuurslid Nicole Hunfeld heeft op 30 november de Jong Talent Aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan vier studenten farmacie en (bio)farmaceutische wetenschappen. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen kent deze prijzen toe aan de beste eerstejaarsstudenten uit het wetenschappelijk technisch en exact onderwijs.

De KNMP sponsort de Aanmoedigingsprijzen voor farmaciestudenten. Hunfeld: ‘Wetenschappelijk onderwijs en onderzoek is de fundering van ons beroep. Daarom vindt de KNMP het belangrijk uitmuntende farmaciestudenten al vroeg een podium te geven.’

De winnaars van 2020 zijn:

  • Samira Lier, Rijksuniversiteit Groningen
  • Annick Nouwens, Universiteit Utrecht 
  • Karen Swart, Vrije Universiteit
  • Julia Vliek, Universiteit Leiden

De studenten ontvingen ieder een bedrag van € 500,-. De wetenschap bevorderen en een brug slaan tussen wetenschap en samenleving. Hiermee houdt de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) zich al sinds de oprichting in 1752 bezig, in iedere periode op een eigentijdse manier. Het uitschrijven van prijsvragen en het uitreiken van prijzen voor wetenschappelijke prestaties vormen traditiegetrouw de core business van de KHMW.

Vanwege de geldende coronamaatregelen vond de uitreiking van de Jong Talent Aanmoedigingsprijzen dit jaar online plaats en niet in het Hodson Huis, het monumentale pand in Haarlem waarin de KHMW is gevestigd.

Lees meer over de inzet van de KNMP voor de wetenschap