Gratis publieksmateriaal ‘Medicijnen mee op reis?’ beschikbaar

2 juli 2020

De KNMP stelt nieuw publieksmateriaal ‘Medicijnen mee op reis?’ gratis beschikbaar voor KNMP-leden. Het gaat om een folder en om een poster. Apothekers en apotheekteams kunnen de patiënt zo nog beter informeren over hoe zij zonder zorgen reizen met geneesmiddelen.

Update


Met de versoepelde coronamaatregelen maken Nederlanders weer plannen voor een reis in het binnen- of buitenland. De 8 tips in de folder wijzen medicijngebruikers op het belang van het tijdig aanvragen van een officiële verklaring voor een opiumwetmiddel bij vertrek naar het buitenland. Ook het regelen van een medicijnpaspoort, zorgdragen voor voldoende medicijnvoorraad en het op de juiste wijze bewaren van geneesmiddelen komen in de folder aan bod. 

Bekijk en bestel de folder (100 stuks) en de posters (2 stuks) Bekijk de narowcast

QR-code

Met de QR-code op de folder en de poster navigeren Nederlanders direct naar de tips op Apotheek.nl. Hier staan ook extra tips op rondom corona, zoals het belang van het checken van lokale coronaregels op het betreffende vakantieadres. Ook treft de bezoeker hier verwijzingen naar sites van Nederlandse overheden voor actuele coronamaatregelen.

Naar de pagina ‘Medicijnen mee op reis?’ op Apotheek.nl »

Voorbereiding door team

Apotheek.nl bevat naast voornoemde pagina nog 2 pagina's die zijn gerelateerd aan reizen, zomer en medicijngebruik. De inhoud op deze pagina's bereidt het gehele apotheekteam goed voor op eventuele inhoudelijke vragen van de patiënt over dit onderwerp. Bekijk de pagina's: