Coronawet per 1 december 2020 in werking

1 december 2020

De Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (coronawet) treedt per 1 december 2020 in werking. Deze wet ziet toe op gedragsvoorschriften, waaronder een veilige afstand van anderhalve meter, en een mondkapjesverplichting voor publieke binnenruimten. Volgens de coronawet geldt er binnen de apotheek geen verplichting tot het dragen van een mondkapje. Apothekers kunnen nog steeds zelf bepalen of een mondkapje in de apotheek moet worden gedragen.

Apotheken vallen binnen de coronawet onder de kwalificatie zorglocatie. Daarmee zijn apotheken strikt genomen uitgezonderd van de mondkapjesverplichting. Een apotheker moet, conform de coronawet en overige wettelijke bepalingen, echter wel rekening houden met de veiligheid van de patiënt en medewerkers. Het bestuur van de KNMP blijft daarom apothekers dringend adviseren om een mondkapje te dragen.

Tijdelijke wet maatregelen covid-19 Regeling aanvullende mondkapjesverplichtingen covid-19 Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 RIVM generieke coronamaatregelen