Apotheek.nl scoort een 9,6 en wint voor de derde keer op rij goud

26 november 2020

Apotheek.nl scoort bij de verkiezing ‘Website van het Jaar’ een 9,6 en wint hiermee, net als in 2018 en in 2019, de titel ‘Beste website’ in de categorie Gezondheid. ‘Al sinds het jaar 2000 biedt Apotheek.nl betrouwbare en begrijpelijke online medicijninformatie voor het Nederlandse publiek. En nu, tijdens ons twintigjarig jubileum, worden we hiervoor bekroond met wederom goud!’, aldus een trotse Nike Everaarts, apotheker en coördinator patiënteninformatie bij de KNMP.

De award onderstreept wat Everaarts betreft de rol die de site, die onlangs een volledige metamorfose onderging, in de apotheek kan spelen. ‘Ik ben ervan overtuigd dat Apotheek.nl het werk aan de balie kan vergemakkelijken. Kent het team alle functionaliteiten en tools op Apotheek.nl? Zoals de instructievideo’s, de nieuwe ‘Medicijn in het kort’, de heldere (in- en uitklapbare) teksten, de voorleesfuncties, de uitleg op video door apothekers, de uitleg in gebarentaal, de kinderteksten of het woordenboek met hoorbare uitleg? Content die goed samen met de patiënt te bekijken is. En waar apothekers en hun teams, als ‘ambassadeurs’ van Apotheek.nl, de patiënt proactief op kunnen wijzen. Net zoals huisartsen doen. Geen patiënt lijkt nog een huisartsenpraktijk te verlaten zonder op Thuisarts.nl te zijn gewezen. Het zou fantastisch zijn als Apotheek.nl zo’n zelfde rol krijgt in alle apotheken in Nederland. Want hoe meer mensen Apotheek.nl weten te vinden, hoe beter we veilig medicijngebruik kunnen bevorderden.’ 

Publieksmaterialen

De huidige baliekaartjes van Apotheek.nl worden momenteel voorzien van het nieuwe award-logo en zijn binnenkort gratis beschikbaar voor KNMP-leden. 

Over de prijs

De award ‘Website van het Jaar‘ is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Websites werden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken.

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg KNMP