Poolse apothekers op bezoek

7 november 2019

Poolse apothekers bestudeerden onlangs tijdens een tweedaags werkbezoek de logistieke oplossingen in de Nederlandse apotheek. De groep kreeg middels een gevarieerd programma inzicht in zaken als baxtering en central filling.

De Poolse apothekers werden ontvangen in Den Haag bij het KNMP-bureau voor een ontmoeting met KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent en voor een aantal inhoudelijke presentaties over onderwerpen als de KNMP-richtlijn Geïndividualiseerde (GDV), de Geautomatiseerd geneesmiddelDistributieSysteem (GDS)-norm en het Nederlandse zorgstelsel.

Apotheker Jan van Deursen liet in de Haagse Service Apotheek Zuiderpark zien hoe hij gebruikmaakt van smart filling, een apotheekrobot en een afhaalautomaat. Het feit dat de apotheek een heuse ruimte heeft voor het houden van Farmacotherapeutische Overleggen (FTO’s) maakte ook grote indruk op de bezoekers.

Op de tweede dag van het werkbezoek reisde de groep naar Alkmaar, voor rondleidingen bij de firma Spits BV, gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken, en bij Central Filling Apotheek Pluripack.

Buitenlandse apothekers op bezoek

De farmaceutische zorg in Nederland behoort tot de internationale top. Er is dan ook veel belangstelling bij buitenlandse collega’s voor een werkbezoek aan Nederland. In de afgelopen 5 jaar ontving de KNMP voorts apothekers uit onder meer Mongolië, Portugal, Frankrijk, Zweden, Letland, Rwanda en Japan.

201910_Poolse apothekers bij de Ridderzaal

 

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP