Oproep voor commentaar op LTA Antistollingszorg

12 september 2019

De KNMP vraagt haar leden om de conceptversie van de Landelijke Transmurale Afspraak (LTA) Antistollingszorg te becommentariëren. De KNMP en de NVZA zijn als lid van de klankbordgroep betrokken geweest bij de ontwikkeling van de LTA. Leden kunnen commentaar geven tot vrijdag 27 september.

De LTA bevat samenwerkingsafspraken die veel openbaar en ziekenhuisapothekers raken. Daarom vindt de KNMP het belangrijk haar leden te betrekken bij de conceptversie. Zij kunnen hun feedback op de LTA Antistollingszorg mailen naar richtlijnen@knmp.nl.

LTA Antistollingszorg

De LTA Antistollingszorg gaat over afspraken zoals verwijzing en terugverwijzing tussen de eerste en tweede lijn, taakverdeling, afstemmen peri-procedureel beleid, onderlinge afstemming en voorlichting aan de patiënt. De focus ligt daarbij op orale anticoagulantia (DOAC of VKA). Het doel van deze LTA is om een kader te bieden voor regionale afspraken tussen zorgprofessionals, waaronder de apotheker, en zorggebruikers over de organisatie van antistollingszorg.

Bekijk de conceptversie LTA Antistollingszorg

Dit document is beschikbaar voor leden na inlog.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg