Medicijninformatie Apotheek.nl geïntegreerd in app BeterDichtbij

19 februari 2019

De medicijninformatie van Apotheek.nl is geïntegreerd in de app BeterDichtbij. Wanneer een patiënt en zorgverlener via de app praten over een medicijn, krijgen zij direct de mogelijkheid om de belangrijkste informatie over dit medicijn te bekijken. Voor uitgebreidere informatie worden patiënten doorverwezen naar Apotheek.nl.

Patiënten kunnen via de app BeterDichtbij een medische vraag stellen aan een arts of andere zorgverlener. Zodra in het gesprek een medicijnnaam voorkomt, kunnen zij de naam aanklikken voor meer informatie. Nike Everaarts, apotheker bij de KNMP en coördinator van Apotheek.nl: “Veel Nederlanders gebruiken medicijnen. Het is belangrijk dat zij goed geïnformeerd worden over de werking, de risico’s en het gebruik van deze medicijnen.” Informatie over medicijnen is niet altijd gemakkelijk te vinden en niet altijd begrijpelijk, zo blijkt uit een onderzoek van het NIVEL. Ook is het soms onduidelijk of een website betrouwbaar is. “Door de samenwerking met BeterDichtbij komen patiënten en zorgverleners in de app direct uit bij betrouwbare en begrijpelijke medicijninformatie op Apotheek.nl,” aldus Everaarts.

BeterDichtbij is een initiatief van de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en is beschikbaar voor alle zorgorganisaties in Nederland. Zo zijn er reeds vijftien ziekenhuizen en tientallen huisartsenpraktijken aangesloten op BeterDichtbij.

Meer informatie over BeterDichtbij

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg