KNMP start landelijke campagne over Apotheek.nl. Doet u mee?

8 februari 2019

De KNMP start een landelijke Apotheek.nl-campagne die – met trots – toont dat Apotheek.nl de beste medicijnwebsite van Nederland is. Dat gebeurt met een online campagnepagina, video’s, Facebookadvertenties, radiospots, een magazine voor het team, folders, posters en narrowcasts. En, hopelijk: ook met u!

Banners op eigen site'Apothekers mogen trots zijn op Apotheek.nl – niet voor niets sleepte de website november vorig jaar de award voor beste gezondheidswebsite binnen. Dit willen we met deze campagne breed uitdragen’, aldus Nike Everaarts, apotheker en coördinator van Apotheek.nl.

Apotheek.nl trekt maandelijks gemiddeld 1,3 miljoen bezoekers. Veel van deze bezoekers komen binnen via Google en beseffen niet dat ze zich op Apotheek.nl bevinden en wie de afzender is, zo blijkt uit onderzoek. Zij weten dus ook niet dat dit een zeer betrouwbare website is, gemaakt door apothekers. De Apotheek.nl-campagne moet hier verandering in brengen.

Campagnepagina

Alle apothekers film Op de speciaal ontworpen campagnepagina op Apotheek.nl kan iedereen zien waarom Apotheek.nl is verkozen tot de beste medicijnwebsite van Nederland. Bijvoorbeeld via een kijkje achter de schermen bij het deskundige team van Apotheek.nl. Of via de pagina die toont hoe Apotheek.nl betrouwbare medicijninformatie aan iedereen biedt; ook aan medicijngebruikers die moeite hebben met lezen en schrijven. En via de video met daarin 14 apothekers uit heel Nederland die vertellen waarom zij zo enthousiast zijn over de website. 

Campagnepagina op Apotheek.nl

De KNMP zet in 2019 volop in op online promotie van de campagnepagina op Apotheek.nl. Dat gebeurt bijvoorbeeld via advertenties op Facebook. Bovendien gaat er in het eerste kwartaal van 2019 een landelijke radiospot live. Daarnaast komt er een speciale uitgave voor het apotheekteam. Met hierin: volop aandacht voor de wijze waarop Apotheek.nl de werkzaamheden in de apotheek kan vergemakkelijken; interviews met de makers van de website; een overzicht van veelgestelde vragen die via de site binnenkomen; focus op de diverse webthema’s; en meer.

Sluit aan bij uw 14 collega’s

En wijs patiënten ook op Apotheek.nl! 

KNMP.nl/ikdoemee
 • Bestel de gratis baliekaartjes over Apotheek.nl (100 stuks).
  Geef ze mee en vertel dat de patiënt thuis rustig meer informatie over zijn geneesmiddel kan nalezen, of bekijken, of laten voorlezen.
 • Bestel de gratis posters (2 stuks).
 • Bestel de gratis pennen en deel ze uit aan de patiënt (50 stuks).
 • Download de narrowcasts.
  Er zijn verschillende narrowcasts beschikbaar, waaronder het ondertitelde campagnefilmpje over Apotheek.nl met de 14 apothekers.
 • Bekijk waar mogelijk samen met de patiënt de content van Apotheek.nl. Bijvoorbeeld de instructievideo’s over inhaleren. Meer voorbeelden.
 • Laat patiënten weten dat zij ook andersoortige informatie kunnen vinden op Apotheek.nl. Denk aan onderwerpen als medicijntekorten, bereiding en vergoeding daarvan of terhandstellingskosten. Handig als u daar vragen over krijgt aan de balie.
 • De KNMP heeft een actieve Facebookpagina en plaatst hier met regelmaat berichten over Apotheek.nl op. Help het bereik hiervan te vergroten door onze berichten op uw eigen kanalen te delen. Plaatst u daar dan ook de volgende hashtag bij? #debestemedicijnwebsite

Materialen bestellen en meer informatie?

KNMP.nl/ikdoemee

Vergemakkelijken

Praktijkvoorbeelden NikeNike Everaarts: ‘Ondersteuning vanuit de beroepsgroep is voor het welslagen van deze campagne essentieel. Ik ben ervan overtuigd dat Apotheek.nl het werk aan de balie kan vergemakkelijken. De assistenten die wij spraken tijdens de voorbereidingen van deze campagne onderstreepten dit. Een van hen zei bijvoorbeeld dat zij de site graag gebruikt om mogelijke bijwerkingen te achterhalen. Ze checkt of de patiënt met het medicijn meteen mag autorijden, of dat hij bijvoorbeeld twee weken moet wachten. Praktische info die ze na een simpele printopdracht graag meegeeft aan de patiënt.’

Ambassadeurs

‘Bekijk de campagnepagina op Apotheek.nl eens met elkaar en bespreek de inhoud ervan’, geeft Everaarts KNMP-leden graag mee als tip. ‘Kent het team alle functionaliteiten op Apotheek.nl? Zoals de barcodescanner, de instructievideo’s, de heldere (in- en uitklapbare) teksten, de voorleesfuncties, de uitleg op video door apothekers, de uitleg in gebarentaal, de kinderteksten of het woordenboek met hoorbare uitleg? Content die goed samen met de patiënt te bekijken is. En waar apothekers en hun teams, als ‘ambassadeurs’ van Apotheek.nl, de patiënt proactief op kunnen wijzen, voor thuis. Net zoals huisartsen doen. Geen patiënt lijkt nog een huisartsenpraktijk te verlaten zonder op Thuisarts.nl te zijn gewezen. Het zou fantastisch zijn als Apotheek.nl zo’n zelfde rol krijgt in alle apotheken in Nederland.’

Meer weten?

KNMP.nl/ikdoemee