KNMP organiseert vijf extra inloopspreekuren FMD

31 januari 2019

De KNMP organiseert vijf extra online inloopspreekuren voor de Falsified Medicines Directive (FMD), waarvan de eerste start op maandag 4 februari. Ook stelt de KNMP instructies ‘Aan de slag met FMD’ beschikbaar. De documenten en de extra online ondersteuning zijn bedoeld om de invoering op 9 februari zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Vignet anti-counterfeitHet online inloopspreekuur op 28 januari 2019 is met het maximum aantal deelnemers van 30 zeer geslaagd geweest. Apothekers die niet meer konden deelnemen, hebben via toch nog al hun vragen kunnen stellen.

Werkinstructie en andere FMD-documenten

Om vanaf de invoering goed aan de slag te kunnen, stelt de KNMP voor het apotheekteam drie documenten en een poster beschikbaar. Het betreft een werkinstructie FMD en een begeleidende flyer. Op deze flyer staan afbeeldingen van 2D-codes en verzegelingen die het apotheekteam op verpakkingen kan aantreffen. De flyer is ook in postervorm te downloaden. Op de KNMP-site is daarnaast een publicatie van de Europese Unie te vinden waarop uitzonderingen van FMD-plichtige geneesmiddelen staan vermeld.

Online inloopspreekuren

De extra online inloopspreekuren vinden plaats van 14.00 tot 15.00 uur op de maandagen 4, 11, 18 en 25 februari en 4 maart. De link voor de inlog van het eerste inloopspreekuur is hieronder te vinden. Voor de daarop volgende maandagen maakt de KNMP telkens een nieuwe link met inlogcode bekend.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering