KNMP-cursus biedt handvatten voor beveiligen patiëntgegevens

31 januari 2019

Hoe beveilig ik patiëntgegevens volgens de actuele wetten en regels? Waar begin ik en hoe betrek ik mijn teamleden? Op deze en meer vragen geeft de KNMP-cursus Informatieveiligheid antwoord. Tussen 14 en 27 maart in Leende, Arnhem, Dordrecht, Assen en Oostzaan.
Direct aanmelden

Organisaties meldden in 2018 20.881 datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens, meer dan twee keer zoveel als in 2017. De sector gezondheid en welzijn is de grootste melder. Het bewustzijn lijkt dus te groeien, maar hoe voorkom je een datalek?

Tijdens de cursus informatieveiligheid inventariseren deelnemers risico’s in de apotheek en krijgen ze handvatten om deze risico’s aan te pakken. Ook leren ze omgaan met de gevolgen, als zich toch een datalek voordoet. Dat gebeurt in twee delen. Een theoretisch deel over informatieveiligheid, risico’s en maatregelen. En een praktisch deel waarin deelnemers aan de slag gaan met de vernieuwde Apotheektool NEN 7510 voor informatieveiligheid in de apotheek.

Deze Apotheektool NEN 7510, die binnenkort wordt gelanceerd, toont apothekers in één oogopslag wat zij al doen om de persoonsgegevens van hun patiënten te beveiligen, en wat ze nog kunnen verbeteren. Er is gelegenheid om voorafgaand aan de cursus met de tool te oefenen. De resultaten kunnen dan tijdens de cursus voorgelegd worden aan een deskundige.

Data en locaties

CursusdatumPlaatsLocatie
14 maart Leende

Golden Tulip

20 maart Arnhem Postillion Hotel
21 maart Dordrecht Postillion Hotel
26 maart Assen Van der Valk
27 maart Oostzaan Van der Valk

Elke cursus vindt plaats van 9.30 tot 12.30 uur met aansluitend een broodjeslunch.

Accreditatie en kosten

De cursus is geaccrediteerd met 3 uren voor openbaar apothekers. KNMP-leden nemen gratis deel (no-show-fee van € 25). Niet-leden betalen € 295 (no-show-fee van 50%)

Aanmelden

Naar het aanmeldformulier
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering