KNMP biedt ondersteuning bij start FMD

24 januari 2019

De KNMP biedt rondom de invoering van de Europese verordening Falsified Medicines Directive (FMD) op 9 februari ondersteuning aan apothekers. Om de invoering zo soepel mogelijk te laten verlopen, organiseert de KNMP op maandag 28 januari een KNMP-inloopspreekuur waar apothekers alle vragen over FMD online kunnen stellen.

Apothekers kunnen een procedure volgen om het FMD-inloopspreekuur van 14.00 tot 15.00 uur bij te wonen. Indien apothekers niet in de gelegenheid zijn om op dat moment in te loggen, zijn vragen ook welkom via e-mail: . Op de dag van de invoering van de FMD, zaterdag 9 februari, en op maandag 11 februari is de KNMP van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch en via genoemd e-mailadres bereikbaar voor alle vragen over FMD.

Tijdens eerder georganiseerde online FMD-bijeenkomsten hebben veel apothekers vragen gesteld over onder andere de werking van het systeem, het proces in de apotheek en de ‘soft launch’ van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Bijna alle apothekers hebben hun scanners al gecontroleerd en de NVMS-contracten getekend. Op de KNMP-site kunnen apothekers het stappenplan FMD nalezen en de laatste voorbereidingen treffen. De KNMP hoopt op een voorspoedige overgang met alle apotheekprocessen bij de invoering FMD.