Eerste succesvolle gegevensuitwisseling tussen patiënten en apothekers

20 december 2019

In Asten en Zoetermeer zijn voor het eerst gezondheidsgegevens tussen apothekers en de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt uitgewisseld op de MedMij-manier. Dit gebeurde in het bijzijn van minister Bruins van Medische Zorg.

Een groep geselecteerde patiënten kan nu medicatiegegevens van hun apotheker ophalen in een PGO. Deze gegevensuitwisseling is onderdeel van de zogenoemde gecontroleerde livegang van MedMij. Op verschillende plekken in Nederland wordt in een gecontroleerde setting het MedMij Afsprakenstelsel naar de praktijk gebracht. MedMij staat voor veilige en betrouwbare gegevensuitwisseling en daarom worden deze livegang intensief begeleid.

Goede communicatie

KNMP-voorzitter Aris Prins is verheugd over deze ontwikkelingen. ‘Goede communicatie met de patiënt is essentieel voor adequate zorgverlening door de apotheker’, aldus Prins. ‘De pilots zullen de komende maanden informatie opleveren over de manier waarop een PGO ondersteunt bij de gegevensuitwisseling tussen patiënt en apotheker. De KNMP onderschrijft het belang van de pilots en kijkt uit naar de eerste resultaten.’

Behalve Asten en Zoetermeer gaat er in januari ook in de regio Utrecht gegevensuitwisseling tussen meerdere apothekers en patiënten plaatsvinden.

Apotheker Gertjan Hooijman en mevrouw Lingg uit Asten laten minister Bruins zien hoe een PGO in de praktijk werkt.

Apotheker Gertjan Hooijman en mevrouw Lingg uit Asten

laten minister Bruins zien hoe een PGO in de praktijk werkt.

Bekijk de berichtgeving van MedMij

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering