Doe mee aan de campagne ‘Goed voorbereid op reis’

13 juni 2019

De KNMP lanceert per woensdag 19 juni de publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’, waarmee apothekers en hun teams de patiënt gericht advies kunnen geven over hoe zij zonder zorgen op reis gaan met hun geneesmiddelen. Via KNMP.nl kunnen KNMP-leden de bijbehorende nieuwe poster en folders bestellen, en een narrowcast downloaden.

goed voorbreid op reisDe vakantieperiode staat voor de deur. Veel Nederlanders gebruiken een opiumwetmiddel en moeten, als zij het land verlaten, een officiële verklaring aanvragen. Het kost tijd om de benodigde documenten aan te vragen. Op veler verzoek geeft de KNMP extra aandacht aan reizen met opiumwetmiddelen. De boodschap van de campagne ‘Opiumwetmiddelen? De douane slikt ’t niet!’ brengt de KNMP de komende tijd breed over het voetlicht (hierover op 19 juni meer informatie). En zal worden versterkt als deze via het door de KNMP ontwikkelde materiaal gelijktijdig gecommuniceerd wordt vanuit de apotheek.

Advies aan de patiënt

Naast het tijdig aanvragen van de officiële verklaring voor opiumwetmiddelen, benadrukt deze publiekscampagne het belang van een verdere goede reisvoorbereiding en de toegevoegde waarde van de apotheker hierin. U kunt uw patiënt helpen bij een voorraadcheck. Voorzien in een medicijnpaspoort. Controleren of de patiënt met zijn geneesmiddelen veilig in de zon mag, hoe hij de medicijnen het beste bewaart bij warmte. En adviseren over de reisapotheek en over innametijdstippen bij tijdverschil.

Bereid u voor op de campagne ‘Goed voorbereid op reis’

Apotheken kunnen zich, voorafgaand aan de start van de campagne op 19 juni, op de campagne voorbereiden:

  1. Bestel de gratis publieksmaterialen
    Er is een folder 'Goed voorbereid op reis' beschikbaar. En een poster in 2 varianten: met en zonder douanebeambte. Ook is een nieuwe narrowcast beschikbaar.
    Bekijk en bestel de gratis materialen »
  2. Bekijk - samen met het apotheekteam - de informatie over dit thema op Apotheek.nl
    Apotheek.nl bevat 3 pagina's die zijn gerelateerd aan het thema van deze campagne: Medicijnen op reis, veilig in de zon, en hitte & medicijnen. De inhoud op deze pagina's bereidt het gehele apotheekteam goed voor op eventuele inhoudelijke vragen van de patiënt over dit onderwerp: Medicijnen op reis; Veilig in de zon; Hitte en medicijnen.

Meer info volgt

Op woensdag 19 juni volgt meer informatie over de start van de campagne. Houd hiervoor KNMP.nl in de gaten.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering KNMP