Barcodescanner Apotheek.nl genomineerd voor ‘Beste app voor iedereen’

10 januari 2019

De barcodescanner op de medicijnwebsite Apotheek.nl is genomineerd voor de ‘Beste app voor iedereen’, een initiatief van Pharos en het Nationaal e-health Living Labb (NeLL). De KNMP maakt met twee andere partijen kans op € 10.000. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, onthult op maandag 21 januari tijdens de start van de eHealthweek wie de winnaar is.

Het initiatief ‘Beste app voor iedereen’ stimuleert ontwikkelaars en professionals om bij het maken van apps rekening te houden met alle gebruikers en ze vanaf het begin te betrekken. Veel apps zijn namelijk te ingewikkeld in gebruik voor laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Ook is de informatie in de app soms lastig te begrijpen. Het NeLL en Pharos zoeken via deze wedstrijd daarom naar een geschikte eHealth app voor iedereen.

Nike Everaarts-de Gruyter, apotheker bij de KNMP en coördinator van Apotheek.nl: ‘Om medicijnen juist te gebruiken is het van belang om de informatie goed te begrijpen. En om makkelijk bij die informatie te komen. Daarin voorziet de barcodescanner: begrijpelijke medicijninformatie, bereikbaar voor iedereen. Wint de KNMP op 21 januari? Dan zetten we het prijzengeld graag in voor een nog bredere implementatie van de barcodescanner, in samenwerking met laaggeletterden en mensen met lage gezondheidsvaardigheden.’

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP