Apotheek.nl wint publieksprijs voor beste gezondheidswebsite 2019

21 november 2019

Apotheek.nl, de KNMP-publiekswebsite over medicijnen, is voor de 2e keer op rij door het Nederlandse publiek verkozen tot ‘Beste Website van het Jaar’ in de categorie Gezondheid. De medicijnwebsite sleepte de award in 2018 voor het eerst in de wacht. ‘Het was een uitdaging om de award vorig jaar te behalen, maar misschien een nog wel grotere om deze te behouden’, aldus een trotse Nike Everaarts – de Gruyter, apotheker en coördinator van Apotheek.nl.

‘De award speelt een belangrijke rol in het verder vergroten van de naamsbekendheid van Apotheek.nl’, zegt Everaarts over het belang van het winnen van de prijs. ‘Alle sitebezoekers toegankelijke, betrouwbare en begrijpelijke medicijninformatie bieden; dat is waar Apotheek.nl voor staat. We willen alle KNMP-leden daarmee een solide ondersteuning aanreiken in hun patiëntenvoorlichting. Hoe meer mensen Apotheek.nl weten te vinden, hoe beter we veilig medicijngebruik kunnen bevorderden. Juist daarom was het winnen van deze award ontzettend belangrijk. Bovendien is het een geslaagde afronding van het campagnejaar!’

Ambassadeurs

Ondersteuning vanuit de beroepsgroep is voor het verder verhogen van de naamsbekendheid van Apotheek.nl essentieel. ‘Ik ben ervan overtuigd dat Apotheek.nl het werk aan de balie kan vergemakkelijken. Bekijk de campagnepagina op Apotheek.nl eens met elkaar en bespreek de inhoud ervan’, geeft Everaarts KNMP-leden en hun team daarom graag mee als tip.

‘Kent het team alle functionaliteiten op Apotheek.nl? Zoals de barcodescanner, de instructievideo’s, de heldere (in- en uitklapbare) teksten, de voorleesfuncties, de uitleg op video door apothekers, de uitleg in gebarentaal, de kinderteksten of het woordenboek met hoorbare uitleg? Content die goed samen met de patiënt te bekijken is. En waar apothekers en hun teams, als ‘ambassadeurs’ van Apotheek.nl, de patiënt proactief op kunnen wijzen, voor thuis. Net zoals huisartsen doen. Geen patiënt lijkt nog een huisartsenpraktijk te verlaten zonder op Thuisarts.nl te zijn gewezen. Het zou fantastisch zijn als Apotheek.nl zo’n zelfde rol krijgt in alle apotheken in Nederland.’

Publieksmaterialen

De huidige folders en posters over Apotheek.nl worden momenteel voorzien van het nieuwe award-logo en zijn binnenkort gratis beschikbaar voor KNMP-leden.

Over de prijs

De award ‘Website van het Jaar‘ is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. Het team achter Apotheek.nl nam op woensdagavond 20 november in de Amsterdome de prijs in ontvangst.