‘Goede farmaciedocenten behouden blijft uitdaging’

11 april 2019

‘Goede farmaciedocenten hebben en behouden blijft een uitdaging.’ Dat kwam naar voren in het debat met opleidingsdirecteuren van farmacieopleidingen tijdens het Landelijk Onderwijscongres Farmacie op 9 april 2019. De dag in de Eenhoorn te Amersfoort stond in het teken van innovaties in het onderwijs en aansluiting op de praktijk en was gevuld met plenaire lezingen en workshops.

De opleidingsdirecteuren gaven verder in het debat aan dat de inhoud van farmacieopleidingen beter kan aansluiten op ontwikkelingen in de praktijk door de juiste casuïstiek te behandelen. Alle instellingen zien een oplossing om daarin, en op andere gebieden, samen te werken. Naast de wensen van opleidingsdirecteuren stond het onderwijscongres stil bij de behoeften van farmaciedocenten. Uit een vooraf ingevulde enquête bleek dat zij tamelijk tevreden zijn over de farmacieopleiding en vervolgopleidingen tot openbaar en ziekenhuisapotheker.

Het congres trok circa 100 bezoekers en was gericht op de farmaciedocenten van de Universiteit Leiden, Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht, en op docenten van de twee vervolgopleidingen tot openbaar en ziekenhuisapotheker.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie