VeiligheidNL en KNMP ontwikkelen spel en folder over valpreventie

11 september 2018

VeiligheidNL heeft samen met de KNMP en andere partners het spel DobbelFit en de folder 'Medicatie en vallen' ontwikkeld voor ouderen met een verhoogd valrisico. Apothekers kunnen deze materialen inzetten om ouderen bewust te maken van dit risico, bijvoorbeeld tijdens de Valpreventieweek van 1 t/m 7 oktober.

De Valpreventieweek ‘Hup in de benen’ vormt de aanleiding voor de ontwikkeling van het spel DobbelFit. Tijdens dit spel beantwoorden ouderen in teamverband kennisvragen en doen zij beweegopdrachten. VeiligheidNL vraagt zorgverleners om tijdens de Valpreventieweek activiteiten te organiseren voor senioren, bijvoorbeeld door dit spel te gebruiken. Zij maken hiermee kans op de Valpreventie Award 2018. 

Medicatiegebruik blijkt een van de dertien factoren op een verhoogd valrisico. Het is daarom belangrijk om het medicatiegebruik van oudere patiënten kritisch te evalueren en ze van de juiste informatie te voorzien. De herziene folder ‘Medicatie en vallen’ bevat tips om de kans op een val te verkleinen.

Meer over het spel en de valpreventieweek Bekijk de folder 'Medicatie en vallen'
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg