Subsidieaanvraag van SectorplanPlus voor instroom en scholing

29 mei 2018

De tweede inschrijfronde voor SectorplanPlus van VWS is gestart. Werkgevers in zorg en welzijn kunnen meerjarige subsidie aanvragen voor opleidingsactiviteiten gericht op instroom en scholing van nieuwe en bestaande medewerkers. De MBO-opleiding tot apothekersassistent staat op de lijst van subsidiale opleidingen.

Aanvraag

Apothekers kunnen van 15 mei tot en met 15 juni 2018 een aanvraag indienen. Deze is bedoeld voor opleidingsactiviteiten die tussen 1 mei 2018 en 31 december 2018 beginnen. Het bekijken van de voorwaarden en het indienen van de aanvraag kan via sectorplanplus.nl. Naar verwachting wordt begin augustus de subsidietoekenning bekendgemaakt.

SectorplanPlus

Er zijn veel extra medewerkers nodig in zorg en welzijn. Het ministerie van VWS investeert daarom 320 miljoen euro in het aantrekken en behoud van mensen. Daarmee kunnen werkgevers in de zorg scholingstrajecten in gang zetten. Met de eerste inschrijfronde van 80 miljoen euro zijn 58.800 trajecten gestart. Vanaf mei 2018 komt de volgende 80 miljoen euro beschikbaar.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie