Ruimere declaratievoorwaarden magistrale bereiding per 1 januari 2019

16 augustus 2018

De deelprestatie (bijzondere) magistrale bereiding mag per 1 januari 2019 in rekening gebracht worden, zo stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit geldt ook als het geregistreerde UR-geneesmiddel in de handel verkrijgbaar is. De KNMP pleit hier al langer voor en steunt deze wijziging van harte.

Dure geneesmiddelen staan, zeker de laatste tijd, in de politieke en maatschappelijke aandacht. De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) heeft in november 2017 verschillende oplossingen aangedragen voor het beter, sneller en goedkoper ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. Een van de oplossingen betreft magistrale bereiding door de apotheek in plaats van productie door een geneesmiddelfabrikant. De NZa heeft op grond van de oplossingen van de RVS besloten de declaratievoorwaarden voor (bijzondere) magistrale bereidingen aan te passen.

De beleidsregel farmaceutische zorg en de daaraan gekoppelde prestatiebeschrijvingbeschikking voor 2019 zijn aangepast en gepubliceerd op de NZa website.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering