Nieuw op KNMP.nl: patiëntenfolder over levodopa en voeding

29 november 2018

Op KNMP.nl is de nieuwe patiëntenfolder met vijf praktische tips over levodopa en voeding gepubliceerd. Levodopa heeft een interactie met eiwitten uit voeding, maar voor patiënten is het soms ondoenlijk om eiwitten volledig te vermijden. Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP heeft de folder in samenwerking met zorgverleners van ParkinsonNet en Punt voor Parkinson opgesteld.

 Het GIC streeft naar eenduidige patiënteninformatie over levodopa en voeding. Bij patiënten die goed ingesteld zijn – maar die hun medicatie nu bijvoorbeeld wel met zuivel innemen – is geen aanpassing nodig. Voor bestaande patiënten die niet goed ingesteld zijn en voor nieuwe patiënten kan de folder over levodopa en voeding van meerwaarde zijn.

Folder

Apothekers kunnen de nieuwe folder bestellen of downloaden. Ook kunnen ze patiënten wijzen op Apotheek.nl, waar de inname-adviezen op de medicijnpagina’s over levodopa staan. De nieuwe etiketteksten (‘Wanneer levodopa innemen? Zie Apotheek.nl’) op alle producten met levodopa dragen hieraan bij.

Download de folder (gratis – alleen voor leden, inloggen vereist)
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg