Minister Bruins bij StiPCO-dag Rotterdam op 27 september

9 augustus 2018

Minister Bruins van VWS heeft toegezegd aanwezig te zijn bij de laatste StiPCO-dag in Rotterdam op 27 september 2018. Hij houdt daar van 15.00 tot 15.30 uur een lezing over de openbaar apotheker als zorgverlener in de multidisciplinaire eerstelijns zorg.

Het ministerie van VWS subsidieert het Stimuleringsprogramma Competentieontwikkeling Openbaar apothekers (StiPCO) met € 2,64 miljoen per jaar. Binnen het programma kunnen openbaar apothekers cursussen volgen die hen verder scholen als eerstelijns zorgverlener. Hiervoor ontvangen zij na afloop van het kalenderjaar een financiële tegemoetkoming.

6 accreditatie-uren

De vier StiPCO-dagen in de tweede helft van september bieden een dwarsdoorsnede van het StiPCO-aanbod. Deelnemers kunnen kiezen uit twintig workshops over onderwerpen als multidisciplinaire samenwerking, coaching, richtlijnen, en intervisie. Het programma is samengesteld onder auspiciën van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO).

Elke StiPCO-dag is geaccrediteerd met 6 uren en 5 stimuleringspunten. Openbaar apothekers kunnen de deelnamekosten in 2019 terugkrijgen via de StiPCO-tegemoetkoming.

Bekijk de workshops en programma’s van de StiPCO-dagen Ga direct naar het aanmeldformulier

Sprekers

Elke StiPCO-dag sluit een spreker om 15.30 uur af met een presentatie over eerstelijns zorg:

  • Veldhoven 18 september – Marjo Toemen (apotheker) en Ad de Boer (huisarts) van Zorggroep PoZoB (Praktijkondersteuning Zuidoost-Brabant): ‘Perfect samenwerken door apotheker en huisarts’; 
  • Zwolle 20 september – Suzan Wopereis van TNO: ‘Het belang van leefstijl en voeding’;
  • Egmond aan Zee 25 september – Liesbeth Paarlberg-van den Heuvel (apotheker): 'Samenwerking in de 1e lijn: (on)zichtbaar voor de patiënt?'.
  • In Rotterdam (27 september) zijn er vanwege het bezoek van de minister twee sprekers. Na minister Bruins spreekt Teus van Barneveld van Kennisinstituut Federatie Medisch Specialisten over 'Richtlijnontwikkeling, implementatie en zorgevaluatie'.

Een WSO-bestuurder opent elke StiPCO-dag met een lezing over de laatste ontwikkelingen in de openbare farmacie.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie KNMP