Kwaliteitsindicatoren 2017: samenvatting beschikbaar

15 februari 2018

Er is een samenvatting beschikbaar van de kwaliteitsindicatoren over 2017, die dit jaar van 19 maart tot en met 16 april 2018 worden uitgevraagd.

Uitvraag indicatoren

De uitvraagperiode duurt dit jaar vier weken en eindigt op maandag 16 april. Begin maart 2018 komt de indicatorengids met de volledige beschrijving van de kwaliteitsindicatoren beschikbaar.

Een samenvatting van de indicatoren kunt u nu alvast inzien.

Bekijk de samenvatting

Minder tijd nodig voor invullen

Apotheken die beschikken over een HKZ-gecertificeerd kwaliteitssysteem hoeven een aantal indicatoren niet in te vullen. Bovendien kunnen apotheken die deelnemen aan de SFK Webrapportages de indicatoruitkomsten die SFK berekent in de webrapportage KISS Basisset automatisch inladen in de online enquête. Hierdoor zijn apothekers veel minder tijd kwijt met het invullen van de gegevens.

Persoonlijk e-mailadres met inlogcode

De gevestigd apotheker ontvangt bij de start van de uitvraag een e-mail met de inlogcode voor het online invullen van de kwaliteitsindicatoren.
LET OP: wij versturen deze code naar het bij de KNMP bekende e-mailadres. Bij voorkeur is dit een actueel persoonlijk e-mailadres van de gevestigd apotheker van de apotheek. Dus geen adres dat begint met info@. Een ander e-mailadres doorgeven kan via: . Doe dit tijdig.

Doorsturen van indicatoruitkomsten alleen met toestemming

Voor het automatisch inladen van de indicatoruitkomsten moeten apothekers SFK expliciet toestemming geven via de KISS Webrapportage. Zonder toestemming levert SFK gegevens nooit door. Nadere informatie volgt zodra de Webrapportage KISS Basisset beschikbaar komt in maart 2018.

Ook is het dit jaar mogelijk om, naast individuele gegevens van de apotheek, clustergegevens uit de KISS Basisset aan te leveren als de apotheek deelneemt aan een cluster van apotheken met hetzelfde patiëntenbestand. Ook informatie hierover volgt in maart van SFK.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering