KNMP stelt e-learning over laaggeletterdheid beschikbaar via CME-Online

14 juni 2018

De KNMP stelt in samenwerking met het online nascholingsinstituut CME-Online de e-learning ‘Bevorderen van juist medicijngebruik onder laaggeletterden’ beschikbaar. De ruim 13.000 CME-Online-geabonneerde apothekersassistenten kunnen zo gebruikmaken van de e-learning. De cursus is met 1 punt geaccrediteerd.

CME-OnlineGeneesmiddelen werken alleen als je ze gebruikt, op de juiste wijze: niet te veel, niet te weinig. En dat kan voor laaggeletterden complex zijn. Onjuist medicijngebruik en therapieontrouw komen dan ook veel voor onder laaggeletterde patiënten. Over hen gaat deze e-learning. Na afloop weet de cursist hoe laaggeletterdheid kan leiden tot verkeerd medicijngebruik, hoe je gebruikersproblemen signaleert, hoe je laaggeletterde patiënten kunt herkennen en hoe je je communicatie aan laaggeletterde patiënten kunt aanpassen.

Campagne

De e-learning is onderdeel van de landelijke campagne ‘Kunt u dat even uitleggen?’, die de KNMP, Pharos, Stichting Lezen en Schrijven en V&VN in 2015 initieerden en die de KNMP later met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) doorontwikkelde.

Naar de CME-Onlinecursus 'Bevorderen van goed medicijngebruik door laaggeletterden'

 

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Professie KNMP