KNMP is aangesloten bij Pact Ouderenzorg

12 april 2018

De KNMP is aangesloten bij het 'Pact voor de Ouderenzorg' dat minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft gesloten met organisaties die met deze zorg te maken hebben. Speerpunten van het pact zijn het bestrijden van eenzaamheid, de zorg thuis voor ouderen en de verbetering van de kwaliteit van de verpleeghuiszorg.

Met het Pact voor de Ouderenzorg gaan de partijen – zorgaanbieders, verzekeraars, gemeenten, bedrijven – gezamenlijk aan de slag om de zorg voor ouderen merkbaar en meetbaar te verbeteren. Dit gaan zij doen door de trend van stijgende eenzaamheid onder ouderen te keren; door te zorgen dat ouderen langer thuis willen en kunnen blijven wonen, met de juiste zorg en ondersteuning; door de verpleeghuiszorg te verbeteren zodat ouderen er de juiste zorg krijgen en de aandacht die zij verdienen.

Complex geneesmiddelengebruik

‘Aansluiting bij het Pact Ouderenzorg is voor de KNMP een logische stap’, zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent. ‘Als gevolg van de vergrijzing zal het aantal ouderen met een complex geneesmiddelengebruik de komende jaren sterk stijgen. Deze patiënten, die ook langer thuis blijven wonen, hebben gerichte farmaceutische zorg nodig, dichtbij huis. Apothekers zullen de komende jaren dan ook een nog actievere rol spelen in het lokale zorgnetwerk rondom de patiënt.’

Bekijk het Pact voor Ouderenzorg
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg