Diabetesvereniging: apothekers wisselen bloedglucosemeters slechts sporadisch

22 november 2018

Apothekers verzoeken gebruikers van bloedglucosemeters slechts sporadisch om te wisselen van meter. Dit concludeert Diabetesvereniging Nederland (DVN) na een inventarisatie van gebruikerservaringen over meterwissels.

Het Zorginstituut Nederland heeft in 2017 bepaald dat de keuze voor een hulpmiddel als een bloedglucosemeter gemaakt moet worden in de spreekkamer door de persoon met diabetes en de behandelaar. DVN zette het Meldpunt Bloedglucosemeters op om te onderzoeken of dit in de praktijk daadwerkelijk zo gaat. Uit de reacties blijkt dat in 2018 het voornamelijk de leverancier van de bloedglucosemeter was die het initiatief nam voor een meterwissel en niet de apotheker.

Keuzehulp

De online Keuzehulp Bloedglucosemeters helpt bij de keuze voor een passende bloedglucosemeter. De keuzehulp is het resultaat van een stakeholdersdialoog van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) met zorgverleners, de patiëntenvereniging, fabrikanten, leveranciers en zorgverzekeraars. Ook de KNMP is hier nauw bij betrokken.

Lees hier het nieuwsbericht van DVN
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg