Derde inschrijfronde subsidie instroom en scholing apothekersassistenten

22 november 2018

Apothekers kunnen van 3 tot en met 21 december 2018 voor de derde keer subsidie aanvragen voor instroom en scholing van apothekersassistenten via SectorplanPlus. Dit programma van VWS biedt werkgevers in zorg en welzijn meerjarige subsidie voor opleidingsactiviteiten gericht op nieuwe en bestaande medewerkers.

Aanvraag

De mbo-opleiding tot apothekersassistent staat op de lijst van subsidiabele opleidingen van SectorplanPlus. De subsidie is bedoeld voor opleidingsactiviteiten die tussen 1 januari 2019 en 31 december 2019 beginnen. VWS verwacht uiterlijk 15 februari 2019 de afhandeling gereed te hebben, zodat de subsidietoekenning in de tweede helft van februari bekend kan worden gemaakt. De voorwaarden bekijken en een aanvraag indienen kan via sectorplanplus.nl

SectorplanPlus

Er zijn veel extra medewerkers nodig in zorg en welzijn. Het ministerie van VWS investeert daarom € 330 miljoen in het aantrekken en behoud van mensen. Daarmee kunnen werkgevers in de zorg scholingstrajecten in gang zetten. Er waren eerder al twee inschrijfrondes voor SectorplanPlus; de ronde in december is de derde.

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering