Bert Leufkens krijgt FIP-onderzoeksaward

3 september 2018

Oud CBG-voorzitter professor Bert Leufkens is tijdens het jaarlijkse congres van de International Pharmaceutical Federation (FIP) in Glasgow onderscheiden met de FIP Distinguished Science Award. Leufkens ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet op het snijvlak van farmaceutische producten en beleid, onder meer op het gebied van regulatoir onderzoek en geneesmiddelenontwikkeling.

Tijdens het FIP-congres wordt elke twee jaar de Distinguished Science Award uitgereikt. De award onderscheidt een persoon die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan farmaceutisch onderzoek en betrokken is bij de FIP. Leufkens: 'De combinatie van farmaceutische praktijk en onderzoek is heel belangrijk. Het draagt bij aan betere zorgverlening aan de patiënt. En dat is wat telt. Daarom is deze award een grote eer en een belangrijke erkenning voor mijn academische carrière.'

De FIP vertegenwoordigt 140 nationale organisaties, academische institutionele leden en individuele leden. In totaal zijn meer dan vier miljoen apothekers en farmaceutische wetenschappers over de hele wereld aangesloten.