Advies KNMP na nieuwe recall: ook deze valsartan terughalen bij patiënt

27 augustus 2018

Het bestuur van de KNMP roept de Nederlandse apothekers wederom op patiënten te vragen vervuilde valsartan terug te brengen naar de apotheek. Dit naar aanleiding van de meest recente apotheekrecall van een tweetal handelsproducten van Aurobindo Pharma. Het bestuur van de KNMP handelt hiermee overeenkomstig de eerdere dringende oproep aan apothekers om patiënten te vragen vervuilde valsartan-producten terug te brengen.

In overleg met IGJ maakte Aurobindo Pharma op 27 augustus 2018 bekend dat nog twee vervuilde charges teruggehaald moeten worden op apotheekniveau. Voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP: ‘We kijken hier met dezelfde ogen naar, als eerder deze maand. Onze geneesmiddelen moeten van onberispelijke kwaliteit zijn en daar moeten we op kunnen vertrouwen. Voor de apothekers is de terugroepactie deze keer minder ingrijpend, want de twee charges staan omgerekend voor gemiddeld één patiënt per apotheek.’

De SFK heeft voor alle deelnemende apotheken een search aangemaakt waarmee zij kunnen nagaan welke patiënten het betreft.

Ga naar het nieuwsbericht

Ga naar de updates

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg