Aangepast advies dreigend tekort Bactroban Neuszalf 2%

4 mei 2018

GSK heeft het advies van 26 maart 2018 voor het dreigende tekort aan Bactroban Neuszalf 2% op twee punten aangepast. Dit gebeurde in overleg met CBG en IGJ. De wijzigingen van het advies staan in een nieuwe versie van de Direct Healthcare Professional Communication (DHPC).

Het gaat om de volgende twee punten:

  1. Het advies om orale toediening van antibiotica te overwegen, ter eradicatie van MRSA-dragerschap, is komen te vervallen omdat dit in de praktijk tot verwarring kan leiden. Er wordt verwezen naar het SWAB-advies ‘Mupirocine neuszalf tijdelijk niet beschikbaar. Wat zijn de alternatieven?’.
  2. Bactroban Neuszalf wordt niet langer geadviseerd voor behandeling rondom de katheterpoort bij peritoneale dialyse, omdat het middel niet is geregistreerd voor deze indicatie. Voor alternatieven wordt verwezen naar het NFN-advies.

De overige adviezen uit de DHPC van 26 maart 2018 zijn ongewijzigd. Neem voor meer informatie contact op met de helpdesk LNA via 070 373 73 70 of lna@knmp.nl.  

Lees de eerdere berichtgeving over het dreigende tekort aan Bactroban Bekijk de meest actuele informatie op KNMP Farmanco
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg