Workshops over conceptversie herziene Richtlijn ter hand stellen

5 september 2017

Samen met lokale apothekersverenigingen houdt de KNMP dit najaar op verschillende locaties in het land de workshop ‘Praktijktoets Richtlijn ter hand stellen’. KNMP-leden kunnen tijdens deze workshop de conceptversie van deze herziene richtlijn becommentariëren.

Deelnemers moeten de conceptversie van de Richtlijn ter hand stellen vooraf schriftelijk van commentaar voorzien. De commentaren bespreken zij tijdens de workshop, evenals bepaalde aanbevelingen en noten. Ook de status van richtlijnen in het algemeen komt aan bod. Uit onderzoek blijkt namelijk dat sommige openbaar apothekers de richtlijnen onvoldoende ervaren als ondersteuning van de eigen praktijkvoering.

Conceptversie herziene Richtlijn ter hand stellen

De conceptversie houdt rekening met een grotere variëteit binnen de apotheekpraktijk, zoals ongewijzigd elektronische herhalen, central en smart filling. Belangrijke principes in de richtlijn zijn risico-inventarisatie, beheersing en monitoring van risico’s. In deze richtlijn zijn ook afspraken tussen KNMP en IGJ over controles bij gereedmaken en receptcontroles verwerkt.

Meer informatie en aanmelding workshop

Het aantal aanmeldingen per regio bepaalt de datum en de locatie van de workshops. Deze zijn dus nog onbekend. De workshops duren van 10.00 tot 12.00 uur, met aansluitend een lunch. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers per workshop. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij uw districtsadviseur of lokale vereniging. Aanmelden is mogelijk tot 1 oktober.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering