Vernieuwde studiegids StiPCO 2017 bevat regionaal scholingsaanbod

6 januari 2017

De vernieuwde online studiegids bevat naast een overzicht van StiPCO-scholingen in 2017 een interactieve landkaart met regionaal scholingsaanbod. Apothekers kunnen hierop locaties van StiPCO-scholingen in de regio vinden. Wanneer een scholing niet in de gewenste regio gepland staat, kunnen zij contact opnemen met aanbieders om, bij voldoende vraag, een bijeenkomst in de eigen regio te organiseren.
Bekijk het StiPCO-scholingsaanbod voor 2017

StiPCO richt zich op de ontwikkeling van competenties volgens het CanMEDS-model. Dit betekent dat er niet alleen aandacht is voor farmaceutisch handelen, maar ook voor competenties als samenwerking en communicatie. Het aanbod in deze studiegids is onderverdeeld in 3 bijpassende thema's: Medicatiebeoordeling, Kwetsbare groepen en Professionele Standaard.

De openbaar apotheker of zijn werkgever ontvangt een financiële tegemoetkoming van € 50,- voor elk 'stimuleringspunt' behorend bij een cursus die voldoet aan de StiPCO-criteria, tot maximaal € 1.000,- per jaar. Het ministerie van VWS heeft voor 4 jaar subsidie verleend aan het programma.

Alles over StiPCO
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie