Studenten Koning Willem I College aan de slag met games op KNMP-tentoonstelling

5 september 2017

“Hoe bereid je als apotheker het juiste medicijn? Hoe zorg je dat de patiënt niet te veel medicatie binnenkrijgt? Hoe houd je rekening met erfelijke eigenschappen?”. Deze vragen kregen kersverse eerste-, tweede- en derdejaars studenten van de opleiding Apothekersassistente van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch voorgelegd op hun allereerste schooldag. Met het spelen van 5 games om de familie Juub beter beter te maken, deden ze hun eerste kennis op van hun toekomstig werk als apothekersassistent.

De 5 games horen bij informatiezuilen die KNMP een aantal dagen beschikbaar had gesteld aan de opleiding Apothekersassistent van het Koning Willem I College. Een reizende tentoonstelling, omdat de KNMP dit jaar 175 jaar bestaat.

En zo lazen de nieuwe studenten op hun introductiedag voor het eerst over de G-Standaard en gaven ze ‘mama Juub’ in de bijbehorende game het juiste advies op maat. Hun eerste ‘les’ Doseringscontrole was met een andere game ook een feit: voor kleine Juub moest (via een iPad) de juiste dosering van zijn medicijnen worden bereid. Voor opa Juub moest in het kader van patiëntenzorg de juiste medicijnrol worden gekozen. En voor oma Juub de juiste medicijncombinaties.

Farmacogenetica

Op de zuilen vonden de studenten onder meer het antwoord op de vraag hoe de wetenschap heet die de wisselwerking tussen genen en medicijnen bestudeert. Het antwoord – farmacogenetica – werd niet door alle studenten even vloeiend uitgesproken. Toch mochten de docenten namens KNMP alle leerlingen een presentje geven.

Medicijnrol

De leerlingen waren enthousiast bezig. “Ik vind rekenen erg leuk, dus de juiste dosering berekenen is een leuke puzzel. Maar het zal op school vast veel moeilijker worden.” Een andere leerling zei: “Nu weet ik dat mijn eigen opa ook een medicijnrol heeft, want ik herkende het met dit spel.”

Reizende tentoonstelling

De zuilen reizen na het Koning Willem I College verder door naar andere ROC's in het land.

Heeft u vragen over de zuilen en de games? Neem contact op met Ilse Oranje via (070) 373 71 85.

ROC - Tentoonstelling - Koning Willem

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP