Staatssecretaris Van Rijn: 'Apothekers maken zich klaar voor de toekomst'

13 april 2017

Apothekers maken zich klaar voor de toekomst. De kennis van een apotheker is cruciaal voor de ontwikkeling van medicijnen op basis van het DNA-profiel. Dat zegt staatssecretaris Van Rijn (VWS) op het KNMP-jubileumcongres op 13 april 2017.

In een videoboodschap uit Van Rijn zijn waardering voor het feit dat apothekers zich de afgelopen 175 jaar zijn blijven ontwikkelen. Apothekers informeren en begeleiden patiënten bij hun medicatiegebruik, daar waar voorheen de focus op productzorg lag. Deze ontwikkeling geeft vertrouwen en biedt nieuwe kansen voor patiënten.

De staatssecretaris verwacht dat het apothekersvak nog breder én boeiender wordt. ‘U bent de deskundige bij uitstek als het gaat om veilig medicijngebruik. Als we willen dat er minder mensen door onveilig medicijngebruik in het ziekenhuis belanden, hebben we u heel hard nodig.’

Van Rijn sprak deze boodschap voor een volle zaal met apothekers die bijeen zijn in het Beatrix Theater te Utrecht, ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de KNMP. Op dit KNMP-jubileumcongres staat farmacogenetica centraal.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg KNMP