Pilot PE-online: zo waarderen collega’s StiPCO-scholingen

22 mei 2017

Vanaf maandag 22 mei kunnen openbaar apothekers in PE-online zien hoe hun collega’s de verschillende StiPCO-scholingen waarderen. De waardering met 1 tot 5 sterren is onderdeel van een pilot die loopt tot en met eind oktober 2017.

Niet elke StiPCO-scholing krijgt een waardering. De sterren verschijnen alleen als ten minste één apotheker de nascholing in het afgelopen jaar heeft geëvalueerd. Achter de sterren staat tussen haakjes hoeveel beoordelingen de nascholing heeft gekregen.

De sterren zijn gebaseerd op de cijfers uit de evaluatieformulieren in PE-online. Het cijfer voor de leeractiviteit telt voor 80% mee, dat voor de organisatie voor 20%. Het cijfer dat hieruit rolt wordt grofweg door tweeën gedeeld om tot het aantal sterren te komen. Een 8 levert dus 4 sterren op. Halve punten worden afgerond naar boven. Een voorbeeld: het cijfer 7,5 levert 4 sterren op.

Uit de evaluatieformulieren worden alleen de cijfers gebruikt. Andere informatie, bijvoorbeeld over persoonlijke leerresultaten, is voor strikt persoonlijk gebruik en wordt niet gedeeld met derden.

Heeft u vragen of opmerkingen over de pilot? Laat dit dan weten via .

StiPCO-sterren

De sterren verschijnen alleen bij StiPCO-scholingen. Dit zijn nascholingen waarmee openbaar apothekers hun zorgverlenende rol in de eerste lijn versterken. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport biedt hiervoor een tegemoetkoming. Het invullen van de evaluatieformulieren is een voorwaarde voor het ontvangen van de tegemoetkoming.

Lees meer onder www.knmp.nl/stipco.

Bekijk de nascholingsagenda op PE-online
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie