Nationaal onderzoek naar zorg voor kwetsbare ouderen

3 maart 2017

Zeventien organisaties, waaronder de KNMP, brengen in een landelijk onderzoek in beeld wat goed gaat en wat beter kan bij de zorg voor kwetsbare ouderen. Professionals en particulieren wordt gevraagd hun kennis en ervaringen te delen. Met de uitkomsten hopen de organisaties te bewerkstelligen dat geld en oplossingen op de juiste plek terecht komen.

De organisaties maken zich zorgen over de complexiteit van de ouderenzorg. De partijen roepen zorgprofessionals, ouderen, hun naasten en alle andere Nederlanders op om een online vragenlijst in te vullen over hun ervaringen en ideeën. 

Naar de vragenlijst voor professionals Meer informatie over het onderzoek

Deelnemende organisaties

De zeventien organisaties die de samenwerking initiëren zijn: Patiëntenfederatie Nederland, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), apothekerskoepel KNMP, Alzheimer Nederland, KBO-PCOB, Verenso, Per Saldo, InEen – vereniging van organisaties voor eerstelijnszorg, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Branchevereniging Thuiszorg Nederland (BTN), Osteoporose Vereniging, Mezzo, Parkinson Vereniging, Nederlandse Patiëntenvereniging, ReumaZorg Nederland en Landelijke adviesgroep eerstelijnsgeneeskunde voor ouderen (Laego).

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg