Mentornetwerk AGM nu online

7 september 2017

Met ruim 30 apothekers is het mentornetwerk van de sectie AGM per 7 september 2017 online. Studenten en jonge apothekers kunnen bij meer ervaren beroepsgenoten terecht voor inspiratie, advies of een stage. Het contact loopt via de website van de KNMP.

De sectie Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM) heeft met meer dan 500 leden goed zicht op waar apothekers zoal werkzaam zijn. Binnen beleid, onderwijs, onderzoek en overheid en nog veel meer plekken nemen zij allerlei posities in. Jonge apothekers (in opleiding) weten vaak niet wat er te koop is buiten de openbare- of ziekenhuisfarmacie. Ze kunnen zich nu binnen het (mentor)netwerk van AGM oriënteren.

AGM-bestuurder Linda Härmark: “Via het mentornetwerk kunnen studenten farmacie en jonge apothekers op een makkelijke en laagdrempelige manier in contact komen met Apothekers Geneesmiddel & Maatschappij. De mentoren zijn in staat de studenten of jonge apothekers meer te vertellen over wat het betekent om als apotheker te werken bij de desbetreffende organisatie. En ze kunnen tips geven indien de student interesse heeft in een dergelijke loopbaan.”

Op de website van de KNMP staan achter de inlog profielen van tientallen apothekers die openstaan voor een collegiaal advies. Ze zijn via de mail of telefoon benaderbaar en kunnen in een gesprek de jonge collega terzijde staan. Soms volstaat een enkel mailcontact, maar een korte stage behoort ook tot de mogelijkheden. Via hun profiel ontsluiten de apothekers onder meer hun functies, competenties, werk- en woonomgeving.

Linda Härmark: “Apothekers zijn de geneesmiddelenexperts in de samenleving. Ik denk dat veel jongeren het interessant vinden om hun farmaceutische kennis toe te passen binnen het AGM-gebied. Maar omdat ze tijdens de opleiding minder vaak in contact komen met AGM-apothekers, kiezen ze misschien minder vaak voor deze richting. Met het mentornetwerk willen wij de keuze voor een AGM-functie faciliteren.”

Het mentornetwerk van AGM kan verder groeien nu het online staat. Härmark roept de collega’s op zich beschikbaar te stellen voor het netwerk. “We helpen de jonge collega’s en studenten hiermee enorm. De mentor bepaalt grotendeels zelf hoeveel tijd dit kost. Het is goed als onze beroepsgroep zich breed nestelt in allerlei sectoren van de maatschappij.”

Bekijk het mentornetwerk van AGM Ga naar het aanmeldformulier mentornetwerk
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP