KNMP stopt met gratis geprinte patiënteninformatie

9 mei 2017

Geprinte KNMP-publieksinformatie is per mei 2017 niet langer gratis beschikbaar. Brochures en posters zijn nog wel tegen kostprijs te bestellen. Ook is een aantal slecht lopende folders verwijderd. Dit gebeurde op verzoek van leden.

Veel apothekers betrekken dit soort informatie via hun keten- of formuleorganisatie en vinden het niet nodig dat dit deel uitmaakt van het contributiepakket. Patiënteninformatie is ook beschikbaar via apotheek.nl.

De volgende materialen zijn nu op knmp.nl/patiënteninformatie vindbaar:

  • de flyer ‘Hoe dik moet ik mijn crème of zalf smeren?’;
  • het informatiekaartje ‘Terhandstelling met begeleidingsgesprek’;
  • de folder ‘Vergoeding van speciaal voor u gemaakte medicijnen’;
  • de poster ‘Van recept naar medicijn in tien stappen’;
  • de poster ‘Wilt u meer privacy?’;
  • de poster ‘www.apo.nl’;
  • de baliekaart met iconen.

Deze materialen kunnen besteld worden tegen kostprijs. KNMP-leden ontvangen hierbij een korting van 30 procent. Daarnaast blijft een aantal materialen beschikbaar als pdf. Ook de serie KNMP-publieksfolders blijft tegen betaling beschikbaar, via knmp.nl/knmp-publieksfolders.

Patiënteninformatie op Apotheek.nl

De afdeling Communicatie blijft patiënteninformatie ontwikkelen over actuele onderwerpen. Deze informatie is eveneens te vinden op de website apotheek.nl. Apothekers kunnen dit desgewenst printen.

Naar Apotheek.nl

Welke KNMP-publieksinformatie behouden wordt is eerder dit jaar bepaald na een analyse van bestellingen, inhoud en vormgeving. Een aantal producten was al enige tijd online beschikbaar via een download. Andere folders, flyers en posters zijn altijd kosteloos verstuurd.
Trekkers in het assortiment zijn doorgaans de actuele materialen. Informatiekaartjes over ‘De eerste keer’, Thyrax en dermatica waren op een zeker moment populair.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg