KNMP slaat alarm over terugloop bereidende apotheken Zeeland

10 oktober 2017

Het aantal bereidende apotheken in Zeeland loopt gevaarlijk terug, waarschuwt de KNMP in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) van 10 oktober 2017. Het zijn er op dit moment nog maar vier.

De afgelopen jaren zijn veel apotheken in de provincie gestopt met bereiden omdat er geen voorspelbaar investeringsklimaat is. De behoefte aan gepersonaliseerde geneesmiddelen voor ernstig zieken, oudere polyfarmaciepatiënten, gehandicapten en baby’s neemt ondertussen toe.

Simone Lemmens van Apotheek Tholen bedient niet alleen het eiland Tholen, maar ook Halsteren, Steenbergen en Bergen op Zoom. De apotheker zegt in de PZC: ‘De vergoedingen zijn absoluut ontoereikend. Vanmorgen ben ik een uur bezig geweest met de capsules. Het arbeidsloon is 50 euro per uur, maar ik krijg maar twee tientjes.’ Dit is nog buiten investeringen in apparatuur en bijscholing van personeel gerekend.

Het aantal Nederlandse apotheken dat bereidt is teruggelopen van 800 in 2011 tot 350 in 2017. KNMP-woordvoerder Mariël Croon stelt in het dagblad: 'Er zou nu eens goed moeten worden uitgezocht wat er nodig is om deze zorg op peil te houden.'

Lees het artikel op de website van de PZC
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg KNMP