KNMP: ‘Aandacht, tijd en passende zorg voor ouderen’

28 november 2017

De KNMP vraagt meer tijd, aandacht en passende (farmaceutische) zorg voor ouderen. Dit doet zij samen met twintig andere organisaties in een pleidooi voor een ouderenvriendelijke samenleving. Met het pleidooi, dat op 20 november werd overhandigd aan minister De Jonge van VWS, jagen de partijen samen de beweging naar zo’n samenleving aan.

De organisaties pleiten voor een adequate financiering die meer tijd en aandacht mogelijk maakt voor ouderen. De extra tijd is nodig voor maatwerk en optimale farmaceutische zorg, zoals het regelmatig uitvoeren van medicatiebeoordelingen om de medicatieveiligheid en therapietrouw te bevorderen. Meer maatwerk is kostenbesparend, omdat dan zorg wordt verleend die nodig is.

Minister De Jonge zei bij de overhandiging dat er veel herkenbare zaken in het pleidooi staan. Hij ziet het pleidooi als een onderbouwing van het kabinetsbeleid. ‘Aandacht voor de positie van kwetsbare ouderen is goed,’ aldus De Jonge.

De diverse organisaties versterken zelf de beweging naar een ouderenvriendelijke samenleving door bestaande kennis, projecten en programma’s te verbinden. In het pleidooi vragen de organisaties landelijke en lokale overheid concreet in te zetten op aandacht, tijd en passende zorg.

Bekijk het pleidooi
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg