Inbraakgolf bij apotheken leidt tot aanhouding

31 oktober 2017

Een inbraakgolf bij apotheken in de Bollenstreek heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte. Dit bevestigt de politie, die een onderzoek is gestart na inbraken en pogingen daartoe in Katwijk, Sassenheim, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout en Warmond.

Bij de inbraken is gericht gezocht naar medicatie met verslavende werking. De KNMP maakt zich daar zorgen over. Directeur Léon Tinke: “Medicijnverslaving is een toenemend probleem. Apothekers zijn al op hun qui-vive voor personen die vervalste recepten bij apotheken inleveren om zo aan slaap- en kalmeringsmiddelen te komen. Daar komen nu de inbraken bij, waardoor medicatie mogelijk ook in het illegale circuit wordt aangeboden.”

De inbraken hebben sinds de zomer van 2017 geleid tot soms forse schade bij een aantal apotheken. De politie stelde sporen veilig en vroeg beelden van bewakingscamera’s op. De laatste inbraak dateert van 24 september in Warmond. De aanhouding is qua sporen aan de verdachte gelinkt. Naast elektronische preventiemiddelen hebben apotheken in de Bollenstreek ook bouwkundige anti-inbraakmaatregelen getroffen.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg