Houd AGB-gegevens up-to-date in belang van de declaratie

13 april 2017

Voor gevestigd apothekers en apotheken is het van belang de AGB-gegevens up-to-date te houden. Het is verstandig om regelmatig persoonlijke informatie en die van de apotheek te controleren in het AGB-register.

Onlangs zijn apothekers, van wie de BIG-registratie is komen te vervallen, door Vektis geïnformeerd dat ook hun AGB-code komt te vervallen. Dit kan consequenties hebben bij de verwerking van declaraties door zorgverzekeraars. AGB-codes zijn voor gevestigd apothekers en apotheken noodzakelijk voor communicatie en declaratieprocessen. Zorgverleners zijn zelf verantwoordelijk voor de aanlevering en het onderhoud van de juiste gegevens.

Controleer AGB-register regelmatig

Het is van belang dat van elke apotheek de gevestigd apotheker bekend is in het AGB-register. Als gedurende enige tijd geen AGB-code van een gevestigd apotheker is gekoppeld aan de AGB-code van de apotheek dan kan de AGB-code van de apotheek worden beëindigd, met alle gevolgen van dien. Het is daarom zaak het AGB-register regelmatig te controleren. Vektis hanteert hierbij ‘niet in loondienst’ als term voor gevestigd apotheker.
Wie in het bezit is van een VECOZO-certificaat, kan deze gegevens inzien en aanpassen via het Self Service Portaal (www.vecozo.nl, dienst 'Wijzigen van AGB-gegevens'). De gevestigd apotheker moet dan wel beschikken over een AGB-code.
Apothekers die eigenaar zijn van een zelfstandige apotheek en die geen geldige BIG-registratie (meer) hebben, kunnen als rechtspersoon een AGB-code aanvragen.

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Praktijkvoering