Gezocht: apothekers met interesse voor valpreventie

17 mei 2017

De KNMP is op zoek naar apothekers met interesse voor valpreventie en/of medicatiebeoordelingen voor een onderzoek naar de airbagriem. Het idee van de airbagriem volgt uit het project (technologische) innovatie van de KNMP.

Een valongeval is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Daarnaast blijft het aantal valongevallen stijgen. Tijdens het project bedacht WOLK Company daarom de airbagriem. Om het gebruik van de airbagriem te toetsen, zoekt zij samen met de KNMP 2 tot 4 apothekers die de airbagriem willen introduceren bij hun patiënten. Patiënten dienen de airbagriem 2 weken te testen, en vooraf en achteraf een vragenlijst in te vullen. Draaggemak, gebruik en de plek van dit ‘hulpmiddel’ in de apotheek staan centraal in de evaluatie.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunnen apothekers mailen naar of bellen naar 06-51047649.

Project (technologische) innovatie

Binnen het project (technologische) innovatie is een aantal innovaties getest op het gebied van farmacie, gezondheid en technologie. De innovaties bieden de leden ondersteuning bij de farmaceutische zorgverlening richting de patiënt en passen in de Toekomstvisie Farmaceutisch Patiëntenzorg 2020. Hierin profileert de apotheker zich nadrukkelijk als zorgverlener.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg Praktijkvoering