Eén kwaliteitsregister voor apothekersassistenten per juli

19 mei 2017

Met ingang van 1 juli 2017 is er één kwaliteitsregister voor alle apothekersassistenten. Dit melden de KAOF en KAA op hun website. De twee partijen lieten in februari al weten te onderhandelen over een plan om gezamenlijk op trekken.

Alle apothekersassistenten, ongeacht waar ze werkzaam zijn, kunnen zich per 1 juli 2017 inschrijven in het Kwaliteitsregister Apothekersassistenten. Huidige geregistreerde apothekersassistenten, van zowel KAOF als KAA, komen automatisch in het nieuwe kwaliteitsregister te staan en hoeven geen actie te ondernemen.

Momenteel is het voor apothekersassistenten nog afhankelijk van waar zij werken bij welk register zij zich in kunnen schrijven. Het Kwaliteitsregister Apothekersassistenten Openbare Farmacie (KAOF) is er voor werknemers van openbare apotheken, het Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) voor diegenen die niet in de openbare apotheek werken. Bij wisseling van de werkplek moeten assistenten soms ook wisselen van register. Dit vervalt per 1 juli 2017. Beide registers werden in het verleden beheerd door KABIZ, dit blijft ook voor het gezamenlijke register het geval.

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Professie