De KNMP keurt receptvervalsingen door Radar af

15 mei 2017

De KNMP keurt de toegepaste methode van het televisieprogramma Radar om recepten te vervalsen ten zeerste af. Dit staat in een gezamenlijke verklaring van de KNMP met Zorgverzekeraars Nederland. De KNMP gaat daarom niet in op de uitnodiging om maandag 15 mei 2017 in de studio te verschijnen voor de live-uitzending.

Om tot de vervalsingen te komen heeft de redactie meerdere delicten gepleegd, waaronder uitlokking, oplichting, valsheid in geschrifte, het overtreden van de Opiumwet, identiteitsfraude, ongeoorloofd voorschrijven en (het aanzetten tot) het plegen van verzekeringsfraude. De KNMP en ZN vinden deze handelswijze laakbaar en buiten alle proporties.

In een brief aan de redactie van Radar zet KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent nader uiteen waarom de KNMP zich beperkt tot een statement en niet ingaat op de uitnodiging naar de studio te komen.

In een schriftelijke reactie aan Radar stelt IGZ de indruk te hebben dat ‘apothekers in het algemeen goed opletten en adequaat handelen. Het risico op vervalsing is echter nooit helemaal uit te sluiten en controle kan altijd beter. Dat blijkt ook uit dit voorbeeld'.

Lees de reactie van IGZ Lees de gezamenlijke verklaring van de KNMP en ZN Lees de brief van de KNMP aan Radar
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg KNMP