Volop input apothekers tijdens districtsledenbijeenkomsten

17 november 2017

Apothekers leveren deze dagen volop input tijdens de districtsledenbijeenkomsten die gaan over de toekomstbestendige relatie met de patiënt. Tijdens de sessies in achtereenvolgens Uden, Leusden en Assen is er veel betrokkenheid bij de presentaties door KNMP-bestuurders die in de Dynamo-commissie actief zijn.

In de presentaties wordt onder meer gesproken over een aanscherping van de Toekomstvisie 2020. Naast aandacht voor de ontwikkelingen in de patiëntenpopulatie en in het verlengde hiervan de zorgkosten, is er attentie voor het bekostigingsmodel. Namens de LOA benadrukte Dick Bouma als voorzitter van de sectie een aantal randvoorwaarden. ‘Geen revolutie maar evolutie is het uitgangspunt’, zo stelde hij in Assen. De bestuurders streven naar een geleidelijke transitie met ambitie. Waarbij vastgesteld dat het huidige bekostigingsmodel de zorg camoufleert die apothekers in de dagelijkse praktijk leveren.

Verder is er tijdens de bijeenkomsten oog voor de rol van de bereidende apotheker - daar waar mogelijk - als tegenwicht voor de dure medicijnen en geneesmiddelentekorten. Ook is er aandacht voor het belang van samenwerking en het apotheekteam.

Kijk in de agenda voor de komende districtsledenbijeenkomsten

Lees op PW.nl meer over Dynamo
Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: KNMP