Apotheker in week van patiëntveiligheid: gebruik nooit het geneesmiddel van een ander

23 november 2017

Apotheker Tim Zaagman waarschuwt in de week van de patiëntveiligheid voor het gebruik van receptgeneesmiddelen van huisgenoten, vrienden en familie. Het is een van de vijf tips om fouten in de zorg te voorkomen, die de mede-eigenaar van Service Apotheek Elderveld in Arnhem in een filmpje van de Patiëntenfederatie geeft.

De Patiëntenfederatie grijpt de week van de patiëntveiligheid aan om patiënten te informeren wat zij kunnen doen om fouten in de zorg te voorkomen. Naast Zaagman delen een huisarts, een fysiotherapeut en een chirurg hun tips. Apothekers kunnen voor hun patiënten gebruikmaken van geüpdatete informatiekaarten, video’s voor wachtkamerschermen en het e-book Tips om fouten in de zorg te voorkomen.

Een receptgeneesmiddel van een ander innemen kan tot onwenselijke situaties leiden, zo legt apotheker Zaagman in het filmpje uit: ‘Nog niet zo lang geleden was er een patiënt bij mij in de apotheek die de diclofenac van zijn vrouw gebruikte tegen rugpijn. Meneer gebruikte zelf bloedverdunners.’

 

Dit nieuwsbericht is onderdeel van nieuwscategorie: Patiëntenzorg